25 december 2010

Lite designhistoria


Bild Living etc.

Myranstolen av danske Arne Jacobsen designad 1955 är väl den mest plagierade stol man kan se i dagens inredning. Mycket snyggt med olika färger runt ett bord, men de färger som förekommer mest är ju svart eller vit.
Bild Living etc.

Citruspressen från Alessi designad 1990 av Philip Starck liknar mer en alien än en citruspress och jag kan berätta att den är inget vidare att pressa frukter med. Min syster har prövat och hon var inte glad när hon höll på. Den är med andra ord inte praktisk, mer till för att beskåda.....



Bild Living etc.
Eileen Greys smidiga vackra bord designade hon redan 1927! Flera av er känner säkert igen det. IKEA har sålt ett liknande - plagiat naturligvis! Inget fel på det, men är man finsmakare väljer man nog orginalet.

Bild living etc.
Stelton kannan av Erik Magnussen påminner om en fågel om ni tittar riktigt noga. Pipen på kannan ser ut som ett näbb, den svarta dekorationspricken som fågelns öga och handtaget som en vinge. Fiffigt va? Mycket populär i mångas hem.

Bild Living etc.
Lampor från Le Klint i olika utförande. Designade redan 1969 och numera ser man dem mycket i inredning. Den lampan som förekommer mest är den runda som finns i olika storlekar. Även denna lampa är plagierad i liknande utförande och till ett annat pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar